Favoriet

Maaien

Kooimaaier van 16 meter breed

De zogenoemde Vmow kooimaaier van het Luxemburgse graszodenbedrijf Van de Sluis is 16 meter breed. De Vmow kenmerkt zich door de V-vorm. De twee delen staan schuin naar voren, zodat de maai-elementen enige overlap hebben.

De zogenoemde Vmow kooimaaier van het Luxemburgse graszodenbedrijf Van de Sluis is 16 meter breed. De Vmow kenmerkt zich door de V-vorm. De twee delen staan schuin naar voren, zodat de maai-elementen enige overlap hebben.

Van de Sluis gebruik kooimaaier units van Ransomes. De elementen hebben een hydraulische aandrijving. Alle elementen worden scharnierend opgehangen. De Vmow heeft een snijhoogte tussen 1,5 tot 4 centimeter. De werkbreedte is, afhankelijk van het aantal elementen, 10,5 of 16 meter. De transportbreedte van de kooimaaier is 2,55 meter.

De 10-meter brede maaier weegt 4.000 kg. De 16-meter variant 6.500 kg. Het minimale vermogen dat de trekker moet kunnen leveren is 59 kW (80 pk) voor de ‘kleine’ maaier en 88 kW (120 pk) voor de grote. (Foto’s: Van de Sluis)

Vandesluis02 Vandesluis

Gerelateerde artikelen