Favoriet

Werktuigendrager

Kobi bouwt multifunctionele tuinrobot

Het Amerikaanse bedrijf Kobi Company gaat een multifunctionele tuinrobot bouwen. De robot moet in de toekomst grasmaaien, bladblazen en sneeuwruimen.

Het Amerikaanse bedrijf Kobi Company gaat een multifunctionele tuinrobot bouwen. De robot moet in de toekomst grasmaaien, bladblazen en sneeuwruimen.

De Kobi, zoals de robot heet, bestaat uit twee delen: een rijmodule en het werktuig. De rijmodule rijdt automatisch naar het werktuig. De robot koppelt het werktuig aan en rijdt naar de locatie waar hij het werk moet uitvoeren.

Training

Het is van belang dat je eerst een ’trainingsronde’ met de robot rijdt. Tijdens deze ronde bestuur je de robot via een smartphone-app. Na de training weet de robot waar hij het gras, blad en sneeuw kan achterlaten. De Kobi vindt de weg via gps, sensoren en een camera.  De robot werkt volledig elektrisch. De elektriciteit haalt de robot uit een lithium-ion accu. Zodra de accu leeg is, rijdt de robot zelf terug naar het laadstation.
Kobi 2

Smartphone-app

Via de smartphone-app kun je de werktijden, werkzaamheden en het werkgebied aangeven. De app toont ook de weersvoorspelling. Hier kun je de werktijden op aanpassen. Zodra de Kobi wordt gestolen dan stuurt de robot een waarschuwing naar de smartphone van de eigenaar.

Aan het einde van het jaar moeten de eerste tien prototypes van de Kobi  klaar zijn. In 2017 wil het bedrijf de robots in grote aantallen produceren. De robot kost dan ongeveer 3.999 dollar, ongeveer 3.640 euro.