Favoriet

Winterdienst

Bucher BrineStar sproeit pekel onder de strooischijf

Bij het strooien van natzout wordt gebruikelijk het pekelwater op de strooischijf toegevoegd aan het strooizout. Bucher doet het anders en plaatst een roterende sproeieenheid met spuitdoppen onder de strooischijf. Volgens de fabrikant verdeelt de zogenoemde BrineStar-sproeieenheid het pekel beter dan een standaard strooischijf. 

Bij het strooien van natzout wordt veelal het pekelwater op de strooischijf toegevoegd aan het strooizout. Bucher doet het anders en plaatst een roterende sproeieenheid met spuitdoppen onder de strooischijf. Volgens de fabrikant verdeelt de zogenoemde BrineStar-sproeieenheid het pekel beter dan een standaard strooischijf.

Het BrineStar-systeem is verkrijgbaar op de Eco FS 100-natzoutstrooier. De sproeieenheid spuit de pekel tot een breedte van 12 meter. Naast natzout kun je ook enkel pekel sproeien. Voordeel van de spuiteenheid is dat hij laag bij het wegdek zit. Hierdoor ondervinden andere weggebruikers nauwelijks hinder en spuit de BrineStar niet tegen andere auto’s aan, aldus de fabrikant.

Gerelateerde artikelen