Favoriet

Veiligheid

Husqvarna-accu’s veilig opladen in Denios-opslagkast

Machinefabrikant Husqvarna en Denios, specialist in opslag, gaan een samenwerking aan. Op De Groene Sector Vakbeurs introduceren zij een brandwerende opslagkast waarin je de accu’s van elektrisch gereedschap veilig kunt opladen.

Het gebruik van lithium-ion-accu’s neemt risico’s met zich mee. Als je een accu laat vallen, dan kan er interne kortsluiting ontstaan, waardoor de accu langzaam ontbrandt. Door de accu’s op te laden in een brandwerende kast, kun je grote problemen voorkomen, benadrukken Husqvarna en Denios.

Temperatuur regelen

De kast is voorzien van meerdere roosters waarop je de opladers kunt neerzetten. Aan de achterwand van de kast zitten contactdozen. Hier kun je de opladers op aansluiten. Een ventilatiesysteem zuigt de warme lucht, wat tijdens het opladen ontstaat, uit de kast. Hierdoor blijft de temperatuur in de kast op peil.

Blussysteem

In de kast zit een rookdetector. Ontstaat er brand in één van de accu’s, dan activeert het blussysteem. Dit blussysteem spuit geen water of schuim, maar droge aerosol. Dit zijn korrels die zogenoemde vrije radicalen binden, waardoor de verbrandingsreactie stopt. De kast is 90 minuten brandwerend

Gerelateerde artikelen