Favoriet

Maaien

Autonome kooimaaiers van Toro

Op Golf Industry Show (GIS) in de Verenigde Staten introduceerde Toro een Reelmaster en Greensmaster-kooimaaier die volledig autonoom het werk doen. Overigens zijn dit nog conceptmodellen, ofwel de maaiers laten zien waar de toekomst naartoe gaat en zijn dus (nog) niet te koop.

Door de maaiers autonoom te maken zou je vooral tijd en kosten besparen, benadrukt Toro. Zo zorgt de maaier er zelf voor dat de overlap zo klein mogelijk is. Het enige wat je zelf moet doen, is het bepalen van de maaigrenzen. Daarna kies je het gewenste maaipatroon en gaat de machine aan de slag. Meerdere sensoren voorkomen dat de maaier in botsing komt met obstakels of personen.

Spuitmachine

Onder de naam GeoLink Solutions laat de Amerikaanse fabrikant meerdere autonome oplossingen zien. Toro ziet veel toekomst in autonome machines, aangezien deze machines de productiviteit vergroten en altijd dezelfde kwaliteit leveren. Terwijl de maaiers nog een concept zijn, is de Multi Pro 5800-spuitmachine al wel verkrijgbaar met GeoLink AS, wat staat voor autosteer. Deze spuitmachine is voorzien van een GPS-systeem en stuurt automatisch. Zo worden bepaalde plekken nooit twee keer gespoten en slaat de machine ook geen plekken over.

Toro werkt ook aan een systeem waarbij machines informatie met elkaar uitwisselen. Zo wil de fabrikant voorkomen dat je bijvoorbeeld gaat spuiten op een locatie waar je collega al is geweest.

Gerelateerde artikelen