Favoriet

Maaien

Nieuwe klepelmaaiers voor Bobcat graafmachines

Bobcat heeft een serie nieuwe zelfnivellerende klepelmaaiers voor minigraafmachines in het programma. Een van de maaiers is de SL FM 60, standaard uitgerust met 32 messen en geschikt voor het maaien van hoog onkruid en begroeiing.

Naast de SL FM 60 presenteert Bobcat de SL FM 85. Beide maaiers zijn geschikt voor de Bobcat E17 en E20 (1,7 – 2 ton) en de E26 en E35Z (2,6 – 3,5 ton). De SL FM 60 heeft een maaibreedte van 600 mm en vraagt een hydrauliekopbrengst van 16-38 l/min. De SL FM 85 klepelmaaier heeft een maaibreedte van 850 mm en een hydraulisch debiet van 36-70 l/min. Deze maaier is leverbaar in zowel hameruitvoering voor het zware werk als mesuitvoering.

Veiligheid

De maaiers hebben een trommelremcircuit dat ervoor zorgt dat het werktuig binnen 12 seconden stopt. En om de veiligheid nog verder te vergroten hebben de machines beschermkappen om eventueel wegschietend puin tegen te houden. Beide maaiers hebben rollers die ervoor zorgen dat de contouren van het maaioppervlak goed gevolgd worden.

Gerelateerde artikelen