Favoriet

Winterdienst

Handmatig pekel sproeien met SprayStriker M-serie van Hilltip

De Finse fabrikant Hilltip introduceert de SprayStriker M-serie. De pekelsproeiers uit deze serie staan op drie wielen en trek je handmatig achter je aan. De pompen worden elektrisch aangedreven via een 12 volts accu.

De M-serie bestaat uit twee types: 130M en 240 M. Op een gepoedercoat frame staan de poly tanks. De 130M heeft 130 liter pekel mee en in de tanks van de 240M past 240 liter. De SprayStriker is voorzien van twee pompen en een dubbele rij met spuitdoppen. De spuitbreedte is aanpasbaar van 0,5 tot 2,4 meter.

Desinfecteren

De spuitbomen zijn opklapbaar. Eenmaal opgeklapt kun je de spuitboom nog steeds gebruiken. Volgens de fabrikant kun je de pekelsproeiers in verband met het coronavirus dan ook gebruiken voor het desinfecteren van werkruimtes. Aan de zijkant van de machine zit een haspel met twee meter slang en een lans. Zo kun je ook de plekken sproeien waar je met de SprayStriker niet bij komt.

Instellen via app

De accu laad je op met een oplader die je aansluit op het lichtnet. Met een paneel op de stuurboom schakel je de sproeier in. Eventueel kun je de sproeier via bluetooth verbinden met je telefoon. Met de StrikeSmart-applicatie wijzig je de instellingen. De app verzamelt en bewaart ook de sproeigegevens zodat je de werkzaamheden kunt rapporteren.

Gerelateerde artikelen