Favoriet

Maaien

Nieuwe Ego-accumaaier met werkbreedte van 52 cm

Ego introduceert een nieuwe accumaaier. De LM2130E-SP heeft een kunststof maaidek en heeft een werkbreedte van 52 cm. De maaier is voorzien van wielaandrijving – je hoeft dus niet te duwen. Volgens de fabrikant kan de grasmaaier met een 7,5 Ah accu een oppervlakte van 1.000 m² maaien.

Onder het dek zitten twee maaimessen verstopt; een onder- en bovenmes. Het standaard ondermes kun je verwisselen voor een optioneel verkrijgbaar mulchmes. Het bovenmes zorgt voor een extra sterke luchtstroom onder het dek. De grasresten worden in een 70 liter grote opvangbak geblazen. Deze opvangbak heeft een nylon zak. Dankzij een indicator aan de bovenkant kun je zien of de opvangbak vol zit. Verder heeft de maaier centrale hoogteverstelling waarmee je de maaihoogte van 25 tot 90 mm in stappen kan verstellen.

Transport

De wielaandrijving draait van 1,4 tot 5,0 km/h. De stuurboom kun je met een hendel ontgrendelen, waarna je de stuurboom voorover op de machine kunt neerklappen. Eventueel kun je de maaier rechtopstaand wegzetten in de opslag. Dankzij twee handvatten til je de maaier eenvoudig achterin de bus of achterop de aanhanger. Zonder accu weegt de LM2130E-SP 26 kg. De maaier kost 999 euro inclusief 7,5 Ah accu en snellader.

Gerelateerde artikelen