Favoriet

Sportveldonderhoud

Nieuwe SGL TurfPod verzamelt bodemdata op sportvelden

SGL uit Waddinxveen introduceert de TurfPod. De module plaats je op een sportveld en meet onder meer het zoutgehalte, de temperatuur en de vochtigheid van de bodem. De data wordt verzameld in de cloud.

De TurfPod bestaat uit een kop met drie pinnen en weegt 320 gram. De 7 centimeter lange pinnen steek je in de grasmat. In de kop zitten meerdere sensoren die de lichtintensiteit, buitentemperatuur en de relatieve luchtvochtigheid meten. De drie pinnen in de mat verrichten ook metingen en achterhalen het zoutgehalte, de temperatuur en de vochtigheid van de bodem. Om de vijf minuten verricht de TurfPod een meting. De meetgegevens stuurt de meetmodule via 4G door naar de cloud. Via de SGL Portal, een applicatie op je telefoon, tablet of computer, kun je de data inzien. Om de nauwkeurigheid te vergroten, raadt de fabrikant aan om meerdere TurfPods op een voetbalveld te plaatsen. In de kop zit ook de batterij die volgens de producent ongeveer 60 dagen meegaat.

Prijs

De TurfPod kost 49 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je een meetmodule, de SGL Portal-applicatie en de data wordt 14 dagen opgeslagen in de cloud. Voor 5 euro per maand kun je het opslagtermijn uitbreiden tot 24 maanden en voor 10 euro per maand wordt je data onbeperkt opgeslagen. Om de data via 4G te versturen moet je nog wel een abonnement van 5 euro per maand afsluiten. Ook de applicatie kun je verder uitbreiden. Tegen meerprijs kan de applicatie zelfstandig de data analyseren, voorspellingen doen en waarschuwingen afgeven.

Gerelateerde artikelen