Favoriet

Beurs

EIMA 2021: Landini Rex 4 Electra in 2023 leverbaar

Landini heeft op de EIMA de Rex 4 Electric officieel aan het grote publiek voorgesteld. De trekker met elektrisch aangedreven voorwielen is in 2023 leverbaar.

Landini heeft op de EIMA de Rex 4 Electric officieel aan het grote publiek voorgesteld. De trekker met elektrisch aangedreven voorwielen is in 2023 leverbaar.

Precies een jaar geleden was de Rex 4 Electric al te zien tijdens een digitale editie van de EIMA. Maar op de stand van fabrikant Argo Tractors is de machine voor het eerst in het echt te aanschouwen. De Rex 4 Electric is een hybride trekker met een Deutz dieselmotor die een vermogen levert van 80,7 kW. Die motor zorgt voor de aandrijving van een generator. De generator levert stroom, 16 kW, aan de twee elektromotoren die de voorwielen aandrijven. Dat zou moeten zorgen voor een brandstofbesparing van 10 procent.

Semi-actieve vering

De powershuttle versnellingsbak wordt met de joystick in de cabine elektronisch bediend. De bak heeft 36 versnelling voor- en 12 achteruit. De hydrauliekopbrengst van de Rex 4 Electric is 82 l/min. Daarnaast is er 32 l/min beschikbaar voor het sturen. De cabine is semi-actief geveerd waardoor trillingen met 15 tot 20 procent zouden afnemen. Standaard wordt de nieuwe Landini geleverd met een led-verlichtingspakket. De aftakas heeft standaard twee toeren (540 en 540 eco). Optioneel is dat 540/1.000 toeren. De groene details op onder meer de kap en op de banden staan volgens marketingdirecteur Antonio Salvaterra voor duurzaamheid en het feit dat de Rex 4 Electic minder brandstof verbruikt. De prijs van de nieuwe trekker wordt desgevraagd nog niet bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen