Favoriet

Boomverzorging

Husqvarna gaat met Teufelberger klimmateriaal ontwikkelen

Machinefabrikant Husqvarna is een samenwerking aangegaan met het Oostenrijkse Teufelberger. De producenten gaan samen klimuitrustingen voor boomverzorgers ontwikkelen.

Machinefabrikant Husqvarna is een samenwerking aangegaan met het Oostenrijkse Teufelberger. De producenten gaan samen klimuitrustingen voor boomverzorgers ontwikkelen.

Volgens Husqvarna is er bij boomverzorgers een grote behoefte aan veilig en comfortabel klimmateriaal. Om die reden gaat de Zweedse fabrikant een samenwerking aan met Teufelberger om klimuitrustingen te ontwikkelen. De producenten verwachten het eerste klimmateriaal al in de tweede helft van 2022 op de markt te brengen.

“We hebben boomverzorgers gevraagd naar de beste en meest gerenommeerde producenten in de markt. We begrepen dat Teufelberger een goede match voor ons was in termen van hoge kwaliteit gecombineerd met de mogelijkheid om te innoveren”, zegt Johan Hallendorf, directeur van het boomverzorgers-portfolio van Husqvarna. Ook Ludovic Rambert, afdelingshoofd boomverzorging bij Teufelberger, is blij met de samenwerking. “Met de expertise op het gebied van kettingzagen in combinatie met onze expertise op het gebied van klimuitrusting zijn we in staat om nieuwe producten te ontwikkelen die het werk van boomverzorgers een stuk gemakkelijker maken“, aldus Rambert.

Kabels en touwen

Teufelberg is een familiebedrijf dat opgericht is in 1970. Het bedrijf produceert onder meer touwen, lijnen, staalkabels en hijs- en spanbanden. Het bedrijf is gevestigd in het Oostenrijkse Wels en telt zo’n 1.500 werknemers verdeeld over twaalf locaties. De omzet van Teufelberger bedraagt 257 miljoen euro per jaar.

Gerelateerde artikelen