Favoriet

Boomverzorging

Meerdere accupakketten voor TP 175 Mobile E-ZE versnipperaar

De Deense machinefabrikant TP vernieuwt de 175 Mobile E-ZE. De elektrische versnipperaar kan voortaan met verschillende accu’s worden geleverd. Ook is de bediening van de machine gewijzigd.

De Deense machinefabrikant TP vernieuwt de 175 Mobile E-ZE. De elektrische versnipperaar kan voortaan met verschillende accu’s worden geleverd. Ook is de bediening van de machine gewijzigd.

De nieuwe versies hebben een modulaire accu, waarbij er de keuze is uit een 195, 260 of 325 ampère pakket. Bij de 195 en 260 ampère accu’s blijft het totale gewicht van de getrokken versnipperaar onder de 750 kg. Deze versnipperaar mag je al met een rijbewijs B met een auto trekken. Kies je de versnipperaar met het 325 ampère accupakket, dan is het totale gewicht 792 kg en moet je een BE-rijbewijs hebben.

Met het grootste accupakket kan de versnipperaar volgens Hissink, de Nederlandse importeur van TP, maximaal vijf uur lang worden aangedreven. Met het 195 ampère pakket kun je drie uur aan de slag en met de 260 ampère accu werkt de machine vier uur. Om de werkduur op een acculading te verlengen, worden de versnipperaars voorzien van Range Control. Werp je een tijdje geen takken in de invoertrechter, dan zakt het toerental van de elektromotor die de hakselschijf aandrijft. Hierdoor verbruikt de machine minder energie.

Draairichting

De TP 175 Mobile E-ZE kan takken en stammen tot 175 mm dikte versnipperen. Aan de rechterkant van de machine vind je bij de nieuwe modellen het TP Pilot+ bedieningscherm. Dit systeem regelt ook de no-stress-functie om overbelasting van de machine te voorkomen. De maximale capaciteit kun je zelf instellen. Met twee knoppen aan beide kanten van de invoertrechter kun je de draairichting van de horizontale invoerrollen aanpassen. De fabrikant noemt deze knoppen TP Easy Control.

Gerelateerde artikelen