Favoriet

Boomverzorging

Kleine Bahco-accusnoeizaag voor licht zaagwerk

Gereedschapsfabrikant Bahco voegt een kleine accusnoeizaag toe aan het gamma. De BCL15IB heeft een 110 mm lang zaagblad.

Gereedschapsfabrikant Bahco voegt een kleine accusnoeizaag toe aan het gamma. De BCL15IB heeft een 110 mm lang zaagblad.

De kettingzaag heeft een 600 watt borstelloze motor. Om het zaagblad ligt een ketting met een steek van ¼” en telt 38 schakels. De accukettingzaag wordt geleverd met drie BCL1B08IB lithium ion-accu’s. Op een acculading kan de zaag volgens Bahco 130 tot 150 snedes maken. Voor een goede smering van de zaagketting heeft de zaag een olietankje met een inhoud van 100 ml. Via de vuldop aan de bovenkant kun je het tankje bijvullen. Op een klein schermpje bij de handgreep kun je het accuniveau en het aantal werkuren aflezen. Volgens de fabrikant is de BCL15IB zowel geschikt voor links- als rechtshandigen.

Snoeischaren

Bahco breidt het assortiment met accugereedschap steeds verder uit. Naast de accusnoeizaag komt Bahco ook met drie olijfschudders voor het oogsten van olijven. Vorig jaar introduceerde de gereedschapsfabrikant al twee accusnoeischaren. De scharen met verchroomde stalen bladen knippen takken tot 32 of 37 mm dikte en worden geleverd met twee accu’s.

Gerelateerde artikelen