Favoriet

Poten en zaaien

Kleine oppervlaktes doorzaaien met Vredo Turf Buddy 15

Machinefabrikant Vredo komt met een duw-doorzaaier voor het herstellen van kleine oppervlaktes. De Turf Buddy 15 zaait in vier rijen en heeft een werkbreedte van 15 centimeter.

Machinefabrikant Vredo komt met een duw-doorzaaier voor het herstellen van kleine oppervlaktes. De Turf Buddy 15 zaait in vier rijen en heeft een werkbreedte van 15 centimeter.

De Vredo Turf Buddy 15 is bedoeld voor het doorzaaien van oppervlaktes waar je met grote machines liever niet aan de slag gaat of simpelweg niet bij komt. Ook is het werktuig geschikt voor het uitvoeren van kleine reparaties op sportvelden en golfbanen.

De Turf Buddy heeft net zoals de grote Vredo-machines een dubbelschijvensysteem. De doorzaaier zaait in vier rijen op een tussenafstand van 35 mm. De 15 cm grote schijven snijden de bodem open, waarna het graszaad op 10 tot 20 mm diepte wordt neergelegd. Een wiel met gazonprofiel drukt de grond aan. Dit wiel drijft tevens via een V-snaar de zaaias aan. Door de snaaraandrijving om te draaien, kun je de dosering in twee standen instellen: 100 of 200 kg per hectare. Met een hendeltje op de duwboom kun je de zaaias activeren. De zaadbak heeft een inhoud van 3 liter. Om ervoor te zorgen dat de doorzaaier in de bus of de opslag niet teveel ruimte inneemt, kun je de duwboom demonteren.

De Vredo Turf Buddy 15 heeft een werkbreedte van 15 centimeter.

Extra gewicht

De doorzaaier weegt in totaal 27 kg en is standaard voorzien van een 2 kg wegende gewichtendrager. Aan deze beugel kun je een 20 kg zwaar gewichtenblok bevestigen. Zo kun je er op harde grond alsnog voor zorgen dat de schijven eenvoudig de bodem in gaan.

De kleine doorzaaier kost 1.680 euro excl. btw. Het 20 kg wegende gewichtenblok schaf je aan voor 76 euro. De Vredo Turf Buddy 15 is enkel verkrijgbaar via de Vredo-regiodealers: Kraakman, Gebr. Bonenkamp en Groenoord.

Het grote wiel aan de achterkant drijft via een V-snaar de zaaias aan.
De doorzaaier is handig voor het herstellen van onder meer speelschades, afslagplekken, dollarspots of droogteschades.

Gerelateerde artikelen