Favoriet

Blog

Van heinde en verre

Hoewel ik behoorlijk wat kilometers afleg voor mijn werk, vind ik de rit naar De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg (Ov.) altijd een hele zit. Na een uur rijden neem ik bij Zwolle de afslag naar het oosten en voor mijn gevoel ben ik dan bijna op plaats van bestemming. Maar dan begint er nog een halfuur durende slingertocht over provinciale wegen voordat ik uiteindelijk bij de Evenementenhal kan parkeren. Gelukkig wordt die moeite elk jaar beloond.

Hoewel ik behoorlijk wat kilometers afleg voor mijn werk, vind ik de rit naar De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg (Ov.) altijd een hele zit. Na een uur rijden neem ik bij Zwolle de afslag naar het oosten en voor mijn gevoel ben ik dan bijna op plaats van bestemming. Maar dan begint er nog…

De laatste jaren zetten steeds meer fabrikanten, importeurs en dealers alles op alles om voor de beurs grote noviteiten naar Nederland te halen. Van nieuwe machines voor komend seizoen tot prototypes waarmee fabrikanten de koers voor de toekomst uiteenzetten. Er is zoveel te zien en te ontdekken dat wij als redacteuren van Tuin en Park Techniek alledrie de beursdagen aanwezig waren. Van openings- tot sluitingstijd speurden mijn collega’s en ik de hallen af naar nieuwe machines en technieken. We hebben elke beursdag meerdere video’s gemaakt met onder meer een overzicht van nieuwe elektrische machines, kleine handigheidjes en nieuwe merken en fabrikanten. Het was verbazingwekkend wat er in zeven hallen allemaal te zien was.

Een pluspunt is de perfecte timing. In de tweede week van januari is er buiten niet veel te doen, vooral niet als het – zoals dit jaar – met bakken uit de hemel komt. Niet zo gek dus dat ruim 16.000 bezoekers besloten om in de auto te stappen en af te reizen naar Hardenberg. Bedrijfsnamen op de werkkleding en de verschillende dialecten verklapten dat bezoekers van heinde en verre kwamen. Hoewel Hardenberg voor het merendeel van de bezoekers niet naast deur ligt, vinden veel mensen het toch de moeite waard om naar de noordoosthoek van Overijssel te rijden. Logisch, want het is dé plek om nieuwe machines en technieken te ontdekken, kennis en inspiratie op te doen en bovenal heel veel mensen te spreken. Het is die autorit meer dan waard.