Favoriet

Maaien

Ego breidt Pro X-serie uit met acculoopmaaier

Ego breidt de Pro X-serie uit met een nieuwe acculoopmaaier: de LMX5300E-SP. De maaier heeft een gegoten aluminium maaidek en maait 53 centimeter breed.

Ego breidt de Pro X-serie uit met een nieuwe acculoopmaaier: de LMX5300E-SP. De maaier heeft een gegoten aluminium maaidek en maait 53 centimeter breed.

Op de 46 kilogram wegende machine kunnen twee 56 volts Arc-lithiumaccu’s worden geplaatst. Dankzij zogenaamde Peak Power™-technologie wordt er uit beide accu’s tegelijkertijd elektriciteit gehaald. Volgens de Nederlandse importeur Stierman de Leeuw is de elektromotor van de mesaandrijving daardoor nog krachtiger.

De messnelheid is in drie standen van 2.600 tot 3.100 toeren per minuut in te stellen. De maaihoogte kun je op zowel de voor- als achterwielen in acht standen van 20 tot 105 millimeter verstellen. Het gras wordt opgevangen in een 85 liter grote opvangbak. Een indicator geeft aan wanneer de bak vol is. Eventueel kan de machine de grasresten ook via de zijkant van het maaidek terug op het gazon werpen. Met een mulchplug kan tevens het afvoerkanaal naar de opvangbak worden geblokkeerd om het gras te mulchen.

De maaier is voorzien van wielaandrijving. De rijsnelheid is traploos instelbaar van 0 tot 6,4 km/h. Op de stalen stuurboom zit een klein schermpje waarop je het laadniveau van de accu’s en de rijsnelheid kunt aflezen. Aan de voorkant van het motorcompartiment zit led-verlichting. De maaier kan via bluetooth ook verbinding maken met een smartphone.

Gerelateerde artikelen