Vicon test triplemaaier zonder kneuzer

Machinebouwer Vicon toonde tijdens het feestje ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan een vlindermaaier zonder kneuzers. De 332F frontmaaier was al tijdens AgroTechniek Holland te zien.

Volgens Vicon moet een trekker van 95 kW (125 pk) voldoende zijn om de combinatie aan te drijven. In dat geval kun je 9 meter maaien. De machinebouwer verwacht dat vooral melkveehouders de machine zullen aanschaffen.
Obstakelbeveiliging
De maaier heeft dezelfde zware bok als de al eerder geintroduceerde vlindercombinatie met schijvenmaaiers met kneuzer. De maaiers zijn ook voorzien van het van Vicon bekende nonstop-obstakelbeveiliging. Daarbij zwaait de maaier naar achteren en omhoog zodra hij een obstakel tegenkomt. Daarna komt de maaier weer in de uitgangspositie terug.

Nog niet in prijslijst
De maaier staat voorlopig nog niet in de prijslijst van Vicon. Het afgelopen jaar draaide de maaier proef in Duitsland, volgend jaar volgt Nederland. Daarna, in 2012 dus, zal Vicon de machine verkopen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.