Joskin rust bemester uit met Section Control

De Belgische fabrikant Joskin heeft de drijfmestinjecteur uitgerust met isobus gestuurde sectieafsluiting. Daardoor kan de werkbreedte met behulp van gps worden aangepast zodat overlapping wordt uitgesloten.

De verschillende secties van de bemester kunnen hydraulisch of pneumatisch worden afgesloten. De Joskin PendiSlide-bemester met een werkbreedte van bijvoorbeeld 12 meter bestaat uit twaalf secties van een meter die van buiten naar binnen zijn af te sluiten.

De Joskin-bemesters worden al langer geleverd met isobus-besturing. Nu is het dus ook mogelijk om de secties afzonderlijk te sluiten met isobusbus Section Control. Bestaande bemester-besturingen kunnnen worden uitgerust met de optie. Section Control voldoet aan de isobus-standaard Task Controller en kan dus uit de voeten met terminals en machines die dezelfde aanduiding hebben. Met name door het voorkomen van overlapping tijdens het bemesten helpt volgens Joskin bij het voldoen aan de strenger wordende ammoniakeisen.

Joskin_section_pilot

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.