Schauer studiemodel: dubbeldoelrobot

Het Oostenrijkse Schauer toont tijdens Eurotier een studiemodel van een nieuwe robot. Eentje die zowel het voer kan aanschuiven als de mest kan wegschuiven. Daarvoor gebruikt de robot weliswaar twee verschillende voorzetstukken.

De fabrikant noemt het voertuig een conceptstudie. De aandrijfeenheid die van de twee voorzetstukken is te voorzien draagt de naam Mars. Dat staat voor Mobile Autonomous Robotic System. Deze machine heeft een gewicht van meer dan 400 kg om zowel op de voergang als op de roosters voldoende grip te houden. De basismachine is 40 cm hoog en rijdt tussen 0,18 en 18 meter per minuut.

Schauer verwacht in de nabije toekomst nog meer werktuigen voor de robot te ontwikkelen.

Schauer dubbeldoelrobot

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.