Favoriet

Voertechniek

Eurotier: Peecon-voermengkuip op Linde-heftruck

Op Eurotier verrast Peecon met een combinatie van voermengwagen en heftruck om voer te laden, te mengen en te doseren. Het frame van de heftruck is verlengd zodat de mengkuip erop geplaatst kan worden. Aan de mast hangt een silagetang die via de gebogen mast over de heftruck gaat en lost in de mengkuip.

Met de Biga Pacman Gen 2, zoals Peecon de combinatie noemt, kan dus gevoerd worden met één voertuig. De silagetang voorop heeft een vast mes. Die gaat via de gebogen mast omhoog, over de cabine heen, en lost vervolgens in de menkuip waarvan uit zowel links als rechts is te lossen. De vijzel is mechanisch aangedreven. De smeerpunten vind je op een centrale plaats. Ook een weegsysteem behoort tot de uitrusting.

Linde 396

De Linde 396 heeft sturende achterwielen en aangedreven voorwielen. De heftruck heeft een Deutz-motor en haalt daar 87 kW (116 pk) uit. De Peecon Biga pacman Gen 2 is er ook net de aanduiding RF, dan wordt in plaats van een nieuwe, een gereviseerde Linde 396 van bouwjaar 2010 of later aangepast.

Gerelateerde artikelen