Favoriet

Voertechniek

Eurotier: eenvoudige Sgariboldi-zelfrijder

Sgariboldi, de Italiaanse fabrikant van getrokken en zelfrijdende voermengwagens komt met een eenvoudige en uitgeklede zelfrijder. Sgariboldi heeft een bestuurdersplatform met motor ontwikkeld die voor een getrokken niet-zelfladende of zelfladende voermengwagen wordt gemonteerd. De nieuwe zelfrijder heeft geen cabine.

Sgariboldi kan de horizontaal mengende en al of niet zelfladende Monofeeder combineren met het nieuwe Squirrel-bestuurdersplatform, maar ook de verticaal mengende voermengwagen met één of twee vijzels of de Gulliver met peddels.

Deutz-motor

De Squirrel, zo heet de nieuwe telg binnen de Sgariboldi-familie dus, is er met motoren met diverse vermogens die aansluiten bij de grootte van de mengkuip. De motoren worden geleverd door Deutz terwijl de bestaande zelfrijders van Sgariboldi met een DPS-motor hebben.

Laadfrees

De uitvoering van de Squirrel zoals op de foto, heeft een mengkuip met één horizontale vijzel en een inhoud van 12 kuub. Een mengkuip van 7 kuub is ook leverbaar en later volgt 14 kuub. De frame met laadfrees is een optie bij de Squirrel in combinatie met de Monofeeder-voermengwagens. De exacte prijs voor deze Squirrel met Monofeeder 1207 ST, is nog niet bekend maar zal tussen de 60.000 en 70.000 euro liggen.