Favoriet

Bouw

Eurotier: Agrilight-ledarmatuur voor rundvee

Agrilight komt met een ledarmatuur voor rundveestallen. De armatuur is rechthoekig en bergt 128 witte leds die dimbaar zijn tot 10 procent. De armatuur heeft naast witte leds, ook rode leds die dienen als verlichting voor controlerondes in de avond of nacht.

Agrilight komt met een ledarmatuur voor rundveestallen. De armatuur is rechthoekig en heeft 128 witte leds die dimbaar zijn tot 10 procent. Het armatuur heeft naast witte leds, ook rode leds die dienen als verlichting voor controlerondes in de avond of nacht.

Net als de metaalhalidelamp, die Agrilight ook voert, heeft het ledarmatuur ook rode leds die ‘s nachts dienen als controlelicht. De 128 leds zijn in twee rijen in de armatuur gemonteerd. Met 250 Watt brengt de lamp 32.500 lumen op. Dat is zo’n 130 Watt per lumen. Door de reflectors kan de lamp een vlak van zo’n 17 meter breed belichten met het verst van de lamp van 150 lux.

Koelribben

De rug van de armatuur heeft aluminium koelribben die zijn mee gelakt. De lak vergroot de warmteafdracht. De ribben staan ver uit elkaar, zo is het koeleffect groter omdat er meer lucht tussen de ribben door kan stromen.

De driver en overige componenten liggen in een lade die je uit het armatuur schuift. Zo zijn eventuele reparaties makkelijk uit te voeren. De koper krijgt vijf jaar garantie en de armatuur zou 60.000 uur meekunnen. De lamp is voorzien van een overspanningsbeveiliging om schade aan de elektronica door spanningspieken en -dalen te voorkomen.

IP65

In een stal van 65 bij 30 meter zullen volgens Agrilight twee rijen van 10 armaturen moeten hangen. De aanbevolen montagehoogte is 5,5 meter. Het armatuur voldoet aan de IP65-standaard.

20141112_Eurotier_agrilight_1

20141112_Eurotier_Agrilight_2

20141112_Eurotier_Agrilight_3

Gerelateerde artikelen