Eurotier: Elektrisch voeren in kleine stallen

De trend neigt al een tijdje naar elektrische machines. Zitech, een Italiaanse Fabrikant van voermengwagens, toont op Eurotier de Chopper die elektrisch rijdt, mengt en doseert in bijvoorbeeld een grupstal of jongveestal met krappe voergang.

De driewielige Chopper rijdt maximaal vijf km/h. Het achterwiel stuurt, daardoor draait de Zitech Chopper om zijn as. Hij is er met een mengkuip van 3 of 5 kuub. Opladen van het accupakket gaat in een nacht, een lading biedt voldoende stroom voor vijf mixen.

Voer lossen kan links en rechts. Breedte, hoogte van de machine en aantal vijzels in de kuip zijn afhankelijk van de keuze voor een smalle hoge of brede lage Chopper. Zitech geeft een prijs van circa 30.000 euro.

20141111_Eurotier_elktrische_voerwagen

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.