Eurotier: Makkelijk te reinigen drinkspeen

De spenen van speenemmers zijn moeilijk te demonteren. Schoonmaken van de spenen is dus een gedoe. Kerbl, een Duitse fabrikant van stalbenodigdheden, bedacht een speen met hygieneventiel die je makkelijk van de emmer draait.

Het hygieneventiel past op standaard speenemmers. Monteren en demonteren van de speen gaat in een handomdraai. In het ventiel zit bovendien een terugslagklep die voorkomt dat er melk in de speen achterblijft. Het hygieneventiel zelf monteer je met een bijgeleverde kunststof tool in de emmer, de speen draai je er vervolgens op.

Kerbl levert een clip mee die je aan de bevestiging van het hengsel van de speenemmer klikt. Zet je de speenemmer na reinigen op de kop om hem te laten drogen, dan kun je de speen op de clip zetten waardoor die ook goed droogt. Twee hygieneventielen met speen en emmer kosten 13 euro.

20141111_Eurotier_kerbl

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.