Agritechnica 2017: Vierrotorhark van Sip

De Sloveense hooibouwmachinefabrikant Sip komt met een vier-elements hark naar Agritechnica. Op YouTube staat een video waarin de machine te zien is samen met de 15-meter brede maaier en schudder van het merk.

Grote maaiers en schudders had de fabrikant al in het pakket, maar een grote vierrotorhark ontbrak nog. Er is nog weinig bekend van de machine, maar dát de machine komt staat vast volgens importeur Zonna. De importeur hoopt de hark op de beurs in Assen aan het Nederlandse publiek voor te stellen.

De buitenste elementen hebben 12 tandarmen per rotor. De binnenste hebben elk een arm meer en draaien met een lager toerental. Elk element heeft een vierwielig onderstel. De hoogteverstelling verloopt mechanisch via een spindel op elk element. De verwachting is dat de verstelbare werkbreedte van de machine tussen de 10 en 12,50 meter ligt. Of er in de toekomst meer vierrotorharken van het merk komen is niet bekend.

Bron foto: Video Landwirt.com

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.