Eurotier 2018: BvL toont hybride voermengwagen

Machinefabrikant BvL toont op Eurotier een voermengwagen met hybride-aandrijving. De machine heeft naast aftakasaandrijving ook een elektromotor. De machine krijgt de naam V-Mix Hybrid.

De fabrikant bouwt voor de V-Mix Hybrid een elektromotor tussen aftakas en vijzelaandrijving. Een accu ontbreekt. De mengwagen wordt voor het mengen nog steeds aangedreven doormiddel van aftakasaandrijving. Door vervolgens de machine aan te sluiten op het elektriciteitsnet kan de machine stationair uitdoseren met behulp van de elektromotor. BvL mikt hierbij op bedrijven die een automatische voederband voor het voerhek hebben. Door de twee te combineren ontstaat een (semi-)automatisch voersysteem. Meerdere keren per dag zorgt de wagen dan voor een verse portie voer.

Elektromotor

De hybride-aandrijving is verkrijgbaar op de één- en tweevijzel voermengwagens van de fabrikant: van de V-Mix 8 1S tot en met de V-Mix 24 2S. Voor de elektromotor is keuze van 22 tot 55 kW (30 tot 75 pk). Een vertragingskast is optie. Een hybrideversie met een 22 kW elektromotor kost 20.000 euro (incl. btw) meer dan een standaard V-Mix.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.