Thaler combineert knik- met fuseebesturing

Laderfabrikant Thaler gaat knikbesturing combineren met fuseebesturing. De 3248/T5A is het eerste model dat de fabrikant van de gecombineerde besturing voorziet.

Voor de 3248/T5A gebruikte de fabrikant een standaard knik-gestuurde 3248/TA minishovel en gebruikte schroefde daar de fusee-gestuurde assen van de compacte 48T18 verreiker onder. Het resultaat is een zeer wendbare minishovel die naast extreem kort draaien (binnenste-draaicirkel van 76 cm, volgens Thaler) ook in hondengang kan rijden. Door de knikbesturing vast te zetten kan de machine naar keuze met twee of vier wielen sturen. De optie kost zo’n 5.000 euro extra ten opzichte van de normale knikbesturing.

Hogere kieplast

De viercilinder dieselmotor komt van Yanmar en heeft 35,4 kW (48 pk). Het hefvermogen is maximaal 2.500 kg tegen een eigengewicht van 3.300 kg. De kieplast is hoger dan bij de standaard 3248/TA.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.