Nieuw fonds voor asbestsanering

Er komt een nieuw fonds voor het saneren van asbestdaken. Dat meldt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het fonds is bedoeld voor zowel particulieren als boeren. Het starten van een fonds betekent dat er definitief geen nieuwe subsidieregeling komt.

In 2015 is 7 miljoen vierkante meter gesaneerd. In 2016 stond de teller op 10 miljoen vierkante meter en in 2017 10,8 miljoen. In 2018 kwam er nog eens 12 miljoen vierkante meter bij. Het nieuwe fonds dat in het leven is geroepen door het Ministerie en andere partijen vervangt de subsidieregeling en moet nog dit jaar in de lucht zijn.

Na 2024 zijn bestaande asbestdaken verboden. Afgelopen november werd bekend gemaakt dat de subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken was overschreden. Het totaal van 75 miljoen euro was toen bereikt. Het nieuwe fonds biedt uitkomst voor boeren die nog van hun asbestdaken af moeten.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.