Gebr. Verkooyen op pad met grootste Börger-mestscheider

Loon- en mestdistributiebedrijf Gebr. Verkooyen uit Langeweg (NB.) gaat als eerste Nederlandse bedrijf aan de slag met de grootste mobiele Börger-mestscheider. De mestscheider verwerkt onder ideale omstandigheden 300 kuub mest per uur.

Het hart van de mobiele unit die op een vrachtwagenaanhanger is gebouwd, bestaat twee Börger RC150-mestscheiders. Die worden afzonderlijk rechtstreeks – dus zonder tussencontainer – vanuit een draaizuigerpomp gevoed.

Stenenvanger

Om de draaiende delen van de machine te beschermen, wordt de mest eerst door een snij-eenheid gezogen. Die verkleint de vezelbundels van de mest. Vreemd materiaal, zoals stenen, komt in een stenenvanger terecht.

Het drogestofgehalte van de dikke fractie kan afgesteld worden tussen de 18 en 38 procent. De machine kan zowel uit de voeten met rundveedrijfmest, varkensmest als met digestaat.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.