Automatisch melken in België in de lift

Een kwart eeuw na de introductie van de melkrobot op de Belgische markt, maakt ongeveer 10 procent van alle Belgische melkveehouders gebruik van een automatisch melksysteem. Dat meldt ILVO, het Belgische Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek.

De provincie Antwerpen is koploper in robotmelken. Daar melkt bijna 1 op de 5 boeren met een automatisch melksysteem. In de provincies Limburg en West-Vlaanderen is de melkrobot met een aandeel van 14 en 12 procent ook goed vertegenwoordigd.

De verkoop van de melkrobot zit de laatste jaren in de lift volgens de cijfers van Fedagrim, de Belgische federatie van toeleveranciers van machines, gebouwen en landbouwuitrustingen. Sinds 2017 worden er in België officieel meer melkrobots dan klassieke melkinstallaties verkocht.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.