Nieuwe Krone 4-elements Swadro TC 1250

De 4-elements middenafleghark Swadro TC 1250 is een nieuw instapmodel in het programma van Krone. De werkbreedte van de hark ligt tussen de 9.80 en 12,50 meter. De Swadro is eenvoudig en heeft alleen een DW- en een EW-ventiel nodig. Voor de bediening is geen elektronica benodigd.

De mechanische aandrijving van de hark gebeurt met een schuifbare aandrijvingskast, de aftakassen zorgen daarbij voor de vermogensoverdracht. De voorste rotoren draaien sneller dan de achterste en zorgen er daardoor voor dat het gewas breed voor de achterste rotoren wordt afgelegd. Dit moet voor een gelijkmatig zwad zorgen met een breedte van 1,40 tot 2,20 meter.

De rotordiameter van de voorste rotoren bedraagt 3300 mm, achter gaat het om 2960 mm. De voorste rotoren beschikken over elf tandarmen, de achterste rotoren over 13. De Swadro TC 1250 heeft hydraulisch verstelbare rotorontlasting op de voorste twee elementen. De instelling van de ontlastingshoogte gebeurt met een hydraulisch ventiel met een drukindicator op de machine.

De transportbreedte van de nieuwe hark is 2,99 meter. De hoogte is tijdens transport, als de tandarmen niet worden ingeklapt, 3,99 meter. De machine weegt 4.900 kg en behoeft een minimaal trekkervermogen van 59 kW (80 pk)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Als uitgever van Mechaman, LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek zijn wij continue op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 2 minuten

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie