Evers Duodisc voor gras en graan

Machinebouwer Evers heeft de Duodisc ontwikkeld. De bemester is een doorontwikkeling van de Tribus combi bemester en heeft een hoge capaciteit door de grote werkbreedte tot 18 meter.

De bemester wordt standaard geleverd met een werkbreedte van 15 meter. Daarnaast kent het Evers-programma een Duodisc met werkbreedtes van 12, 13,5, en 18 meter. De nieuwe machine is voorzien van massieve bolle schijven met een doorsnede van 41,5 cm. Door de spitse vorm en de grootte zouden deze schijven relatief weinig weerstand geven. De schijven zijn leverbaar met een onderlinge afstand van 18,75 cm of 25 cm.

Bodemvolgend

Door de verschillende draaipunten past het frame zich aan de omstandigheden van de bodem aan. Optioneel is de bemester uit te rusten met opklapbare tanden om de mest op stoppelland goed af te dekken. In opgeklapte stand kunnen de tanden aan de machine blijven zitten. 

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie