Kuhn Aura autonome zelfrijdende voermengwagen

Machinefabrikant Kuhn kondigde het begin augustus al aan. Op de Franse, virtuele beurs, Space 2020 zou het de voerrobot Aura presenteren. En dat heeft de fabrikant deze week gedaan.

De Aura rijdt, laadt en lost zelfstandig. De voerrobot heeft een weeginstallatie en een rantsoenprogramma dat wordt aangestuurd via het MyKuhn portaal. De maximale rijsnelheid is 7 km/u, doseren gebeurt met een snelheid van 2 km/u. Navigeren doet de Aura met behulp van laser, Lidar en odometrie.

De voerrobot heeft een mengkuip met een inhoud van drie kuub. De dieselmotor heeft een vermogen van 56 pk. Om emissies in de stal te voorkomen, kan de Aura ook als hybride-uitvoering worden geleverd. In dat geval wordt er elektrisch gelost. De Aura komt begin 2021 op de markt. (Bron en foto’s: Roeleveld-Bos Landbouwmechanisatiebedrijf Mijdrecht)

 

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie