Nu ook telescopische Claas Torion

Landbouwmachinebouwer Claas heeft de in 2017 geïntroduceerde Torion-shovelreeks uitgebreid met een telescopische wiellader: de Torion 738T Sinus. Net als de andere modellen uit de serie wordt de machine gebouwd door bouwmachinefabrikant Liebherr.

Door de telescopische giek heeft de Torion 738T Sinus een bakscharnierpunt op 4,96 meter hoogte. Einddemping van de giek is standaard. Het maximale geknikte kieplast bedraagt 3.800 kg. Net als bij de andere Torion Sinus-modellen is de topsnelheid 40 km/h.

Om het zicht op de giek in de hoogste positie te verbeteren is er in de cabine een panoramaruitje gemonteerd.

Gecombineerde besturing

De Torion 738T Sinus is uitgerust met het Sinus-stuursysteem, wat staat voor een combinatie van fuseebesturing op de achteras en knikbesturing. Daardoor kan het voertuig kort de bocht om, terwijl de machine toch heel stabiel blijft.

Onder de kap ligt een viercilinder Yanmar-motor met een vermogen van 54 kW (73 pk) die met behulp van een roetfilter een dieseloxidatiekatalysator voldoet aan de Stage V-emissienormen. SCR-technologie is niet gemonteerd. Je hoeft dus geen AdBlue te tanken.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie