Euromilk introduceert EM Qube automatisch voersysteem

Het Poolse Euromilk introduceert het EM Qube automatisch voersysteem. Het was al langer bekend dat Euromilk met een voerrobot zou komen, maar tot nu toe bleef het bij 3d-tekeningen.

De voerrobot is elektrisch en rijdt volledig autonoom. De machine heeft een mengkuip met een inhoud van 2 kuub. In de voerkeuken staat een moederstation die verantwoordelijk is voor het laden van de mengkuip en het opladen van de batterij van de EM Qube. Maximaal is er met één Qube tot 200 koeien te voeren. Voor bedrijven met meer koeien kunnen twee robots per moederstation worden gebruikt.

Voor het laden van de mengkuip wordt het moederstation aan de robot gekoppeld. Voor het laden wordt een langzaam draaiende frees gebruikt die het gras in een soort bak draait. Als de bak vol is, of voldoende kilo’s bevat wordt de bak geleegd boven de mengkuip en kan het mengen en snijden beginnen.

Voermengwagens en meststrooiers

Euromilk is vooral gespecialiseerd in de productie van meststrooiers en voermengwagens. In Nederland worden de voermengwagens van Euromilk verkocht onder de naam en kleuren van het eveneens Poolse Samasz, die een deel van de export van de Euromilk machines voor zijn rekening neemt. Of de EM Qube ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie