De eerste getrokken bandhark van Ploeger

Het was al een tijdje bekend dat machinebouwer Ploeger met een getrokken bandhark zou komen. Nu heeft het bedrijf het eerste exemplaar uitgeleverd.

De CM2240 heeft net als de zelfrijder twee pick-ups van 5 meter, waarmee bij middenafleg 11,80 meter bij elkaar in het zwad gelegd wordt. Beide pick-ups zijn onafhankelijk van elkaar regelbaar.

Bediening

De bediening van de machine gebeurt op een 7 inch touchscreen-terminal in combinatie met een joystick voor de functies op de kopakker. Daarnaast kan de machine ook uitgerust worden met bediening over de trekker terminal via de Isobus stekker.

De hark heeft een elektrisch-hydraulisch gestuurde achteras met 600mm brede graslandbanden. De achteras is automatisch spoorvolgend met handmatige overname via de joystick voor in de hoeken. Tijdens wegtransport blijft de machine binnen de 3 meter, waarbij de pick-up elementen horizontaal opgeklapt zijn. De machine kan geleverd worden met lucht- of hydraulisch bediende remmen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie