Machinefabrikant Lely komt met de Lely Juno 100. Een voerschuiver die net zo werkt als zijn grote broer, die nu de naam Juno 150 draagt. De nieuwe Juno 100 heeft echter een kleinere diameter en is dus vooral smaller.

Die kleinere afmetingen maakt de schuif vooral interessant voor stallen met smalle voergangen. Een ander groot verschil met de grote Juno is in de navigatie van het systeem te vinden. Nog altijd kun je starten bij het laadstation. Echter: de Juno 100 navigeert alleen op sensoren die de zijkant van het voerhek volgt. De voerschuiver kan dus geen metalen strip volgen waarover hij naar een andere stal rijdt, zoals de Juno 150 dat wel kan. Dat spaart kosten waardoor de Juno 100 bijna 3.000 euro goedkoper is dan de 150. De Juno 100 kost 9.750 euro.

Dynamisch schuiven
De machine is voorzien van nieuwe software die ervoor zorgt dat de voerschuiver dynamisch schuift. Dat betekent dat de Juno zelfstandig – op basis van de hoeveelheid voer op de voergang – beslist welke afstand hij tot het voerhek moet aanhouden.