Favoriet

Voederwinning

Nieuwe dubbeldoelwagens bij Lely

Machinefabrikant Lely heeft een nieuwe serie silagewagens op de markt gebracht onder de naam Tigo XR. Het gaat om wagens met een inhoud van respectievelijk 65, 75 en 100 kuub losgestort product. De grootste wagen is standaard voorzien van drie assen, de kleinste modellen zijn voorzien van een tandemas.

Machinefabrikant Lely heeft een nieuwe serie dubbeldoelwagens op de markt gebracht onder de naam Tigo XR. Het gaat om wagens met een inhoud van respectievelijk 65, 75 en 100 kuub losgestort product. De grootste wagen is standaard voorzien van drie assen, de kleinste modellen hebben een tandemas.

Meest opvallend aan de wagens is de kantelbare voorwand (aan de onderkant scharniert die en aan de bovenkant kun je hem met een hydraulische cilinder naar voren kantelen of achterover drukken). Door de wand naar voren te kantelen, ontstaat 6 kuub extra laadruimte boven de invoerunit. Volgens Lely zijn de wagens daardoor circa een meter korter (en daardoor wendbaarder) dan wagens van concurrenten met een vergelijkbare bakinhoud.

De kantelbare voorwand vervult daarnaast ook de functie van loshulp. Door de wand bij het lossen achterover te drukken, wordt de bodemketting ontlast.