Favoriet

Verzorging

Eenvoudige veewagen van Joskin

De Betimax R van Joskin is het eenvoudige broertje van de RDS modellen die maximaal negen meter lang zijn. De nieuwe serie is verkrijgbaar in lengtes van vijf en zes meter, heeft een laadklep in plaats van een beweegbare vloer en is niet volledig gegalvaniseerd.

De Betimax R van Joskin is het eenvoudige broertje van de RDS modellen die maximaal negen meter lang zijn. De nieuwe serie is verkrijgbaar in lengtes van vijf en zes meter, heeft een laadklep in plaats van een beweegbare vloer en is niet volledig gegalvaniseerd.

De veewagens van Joskin staan vooral bekend vanwege de beweegbare as waardoor de laadvloer gelijk met de grond komt te liggen bij laden en lossen. Deze Joskin Betimax RDS is er in lengtes van vijf tot negen meter. De vijf en zes meter versie lanceert Joskin nu als een eenvoudigere veewagen met laadklep. De openslaande deuren zijn overigens niet verdwenen. De Betimax R heeft dus een laadklep en deuren. Met openstaande deuren is de doorgang breder dan de trailer, zo vermindert de kans op verwondingen. Om diezelfde reden zijn de binnenwanden glad gebleven, net als bij de RDS. Wel opvallend is dat de nieuwe Betimax niet meer volledig gegalvaniseerd is. Door alleen de zijdeur, klep en achterdeuren te galvaniseren, zegt Joskin de prijs te verscherpen en de kwaliteit op peil te houden. De bak is namelijk gestraald, in de epoxy primer gezet en afgewerkt met tweecomponenten lak.