Favoriet

Stalinrichting

Rundvee Vakdagen Hardenberg: nok met overstek en opstaande profielen

Stalinrichter Wildeboer presenteerde op de beurs een nok die ze binnenkort op twee stallen monteren. De nieuwe nok, het model op de foto is slechts een prototype, moet de sterke punten van twee bestaande Wildeboer-nokken combineren.

Stalinrichter Wildeboer presenteert op de beurs een nok die ze binnenkort op twee stallen monteren. De nieuwe nok, het model op de foto is slechts een prototype, moet de sterke punten van twee bestaande Wildeboer-nokken combineren.

De ‘Wildeboer’ met open nok heeft aan beide zijden een opstaand profiel dat voor een schoorsteeneffect zorgt. Afhankelijk van de situering van de stal kan inregenen een probleem worden.

Voor stallen waarbij inregenen een probleem wordt bij een open nok, heeft Wildeboer een nok met overstek. Het ‘schoorsteeneffect’ van die nok werkt maar aan één kant van de nok, de nok heeft namelijk maar één opstaand profiel.

De voordelen van twee concepten

De nieuwe nok heeft overstek en aan beide kanten een opstaand profiel. De voordelen van twee concepten dus; niet inregenen en wel een schoorsteeneffect. De nok is in verschillende breedtes leverbaar en kan met vogelgaas uitgevoerd worden. De nieuwe nok heeft van Wildeboer  de naam Air-Light Smart Version meegekregen.

Op deze foto de bestaande nokken van Wildeboer. Vooraan de nok met overstek en één opstaand profiel. Achteraan de open nok met opstaande profielen.

De nieuwe nok heeft overstek en aan beide zijden een opstaand profiel. Zo wordt de nok met overstek gecombineerd met het ‘schoorsteeneffect’.