Favoriet

Mesttechniek

Joskin past Tetrax aan

De Joskin Tetrax2, zoals de aangepaste versie van de Tetrax heet, is vergelijkbaar met de Joskin Modulo2. De tank is over de hele lengte aan een zelfdragende structuur vast gelast. Daardoor zou het makkelijker te bedienen zijn en wordt alle trekkracht op het chassis gelegd.

De Joskin Tetrax2, zo heet de aangepaste versie van de Tetrax , is vergelijkbaar met de Joskin Modulo2. De tank is over de hele lengte aan een zelfdragende structuur vast gelast. Daardoor zou het makkelijker te bedienen zijn en  wordt alle trekkracht op het chassis gelegd.

De dissel is dwars geveerd en bestaat uit een bladverenpakket. De vering zorgt volgens Joskin voor een schokabsorptie zonder de treklijn van het voertuig te veranderen. Optioneel is de hydraulisch geveerde dissel.

Doordat vier wielen vlak langs elkaar zijn gemonteerd, is er bodemcontact over de volledige breedte van 2,6 meter.

Nieuw aan de Tetrax2 is dat behalve de bandenmaat 650/65R38 ook de 650/65R42 leverbaar is. Op de nieuwe Tetrax2 is de geïntegreerde 4-puntshefinrichting geplaatst. Hierdoor komt de bemester dichter op de mengmesttank te hangen. De aanvoer van de bemester gebeurt via de zijkant.

De modellen die worden aangeboden zijn de Tetrax2 10700S, 13000S en 14000S, met een inhoude van respectievelijk 10750, 12900 en 14000 liter.

Gerelateerde artikelen