Favoriet

Voertechniek

Peecon, SAC, Emily en Altez winnen Gouden Hoef

De Brusselse landbouwbeurs Agribex reikt tijdens de beurs prijzen uit voor de grootste innovaties op de tentoonstelling. Peecon en SAC winnen een Gouden Hoef. Zilveren exemplaren gaan onder meer naar Emily en Altez.

20131023_gouden_aarDe Brusselse landbouwbeurs Agribex reikt tijdens de beurs prijzen uit voor de grootste innovaties op de tentoonstelling.  Peecon en SAC winnen een Gouden Hoef. Zilveren exemplaren gaan onder meer naar Emily en Altez. Het Nederlandse Peecon wint de Gouden Hoef voor de Biga Volt. Volgens de summiere informatie die de fabrikant tot nu toe wil prijsgeven, een elektrisch aangedreven getrokken voermengwagen, die uitermate snel is aan- en af te koppelen.

SAC RDS

SAC wint een Gouden Hoef voor de RDS-voorbehandelunit die op het automatische melksysteem van de fabrikant past. Deze unit moet de capaciteit van de robot vergroten doordat de dieren sneller uitmelken.

Ronde balen voeren

Een Zilveren Hoef gaat naar Emily. De Franse fabrikant van voermachines bedacht een manier om ronde balen eenvoudiger te voeren. Het heet Pick&Go. Met een tweetandige balenprikker, die je aan de trekker of verreiker koppelt haal je de baal uit het plastic en leg je hem op een machine die de baal middels een ketting afrolt. Die machine pak je met de balenprikker op, zodat je er de stal mee in kunt rijden.

Sleufsilowand

Het Belgische bouwbedrijf Altez wint een zelfde Zilveren Hoef voor de sleufsilowanden die op regelmatige afstand van inkepingen zijn voorzien. Daaraan kun je met haken spanbanden bevestigen om het zeil op de kuil vast te leggen. Agribex vindt dit jaar van 3 tot 8 december in Brussel plaats.

 

Gerelateerde artikelen