Favoriet

Voederwinning

Nieuwe Novacat achtermaaiers van Pöttinger

Pöttinger heeft twee nieuwe gedragen schijvenmaaiers van Novacat geïntroduceerd, de 262 en de 302. De maaiers hebben werkbreedtes van respectievelijk 2,62 en 3,04 meter.

Pöttinger heeft twee nieuwe gedragen schijvenmaaiers van Novacat geïntroduceerd,  de 262 en de 302. De maaiers hebben werkbreedtes van respectievelijk 2,62 en 3,04 meter. De nieuwe machines zijn de broertjes van de Novacat 352, de maaier die in 2012 zijn intrede deed. Pöttinger, de Oostenrijkse fabrikant van grondbewerking- en hooibouwmachines, heeft de twee nieuwe modellen voorzien een aankoppelblok met één in hoogte verstelbare pen. Net als bij de 352 hoeven de hefstangen van de trekker niet versteld te worden om de maaier aan te koppelen. Voor transport kan de maaier omhoog gedraaid worden tot 115 graden. Dat betekent dat het hoogste punt van de maaier dan recht boven de middellijn van de trekker komt en het zwaartepunt zich in het midden bevindt. De 352 wordt horizontaal getransporteerd.

Draagarm op twee posities

De arm van de Novocat 302 kan om de overlap te vergroten op twee posities aan de draagarm bevestigd worden. Een cilinder zorgt dat het maaidek tijdens het heffen op de koppakker en tijdens transport niet pendelt. Tijdens het maaien heeft de maaier 22 graden beweegruimte. 11 links en 11 rechts. Om obstakels te ontwijken kan de maaier 15 graden naar achteren wijken. Daardoor heeft chauffeur ongeveer een meter om tot stilstand te komen. De maaier komt weer in werkpositie wanneer de trekker naar achteren rijdt.

Gerelateerde artikelen