Favoriet

Mesttechniek

Meer capaciteit met nieuwe mestscheider Keydollar

Met nieuwe technieken een hogere capaciteit bereiken dat wat voorheen standaard was in de wereld van mestscheiders. Zo prijst Keydollar haar nieuwe mestscheider aan. Het bedrijf uit Balk heeft een machine ontwikkeld dat capaciteiten kan halen van drie kuub droge dikke fractie per uur met 7,5 kW aandrijving.

Volgens de maker is de machine uniek omdat er gewerkt wordt met een relatief korte vijzel met een grote binnendiameter. Tot nog toe konden mestscheiders veelal werkelijke capaciteiten halen van anderhalve kuub droge fractie per uur. Met de mestscheider van Keydollar zou met de nieuwe machine wel eens een nieuwe bovengrens in capaciteit en ondergrens in energieverbruik kunnen zetten.

Verhoogde capaciteit

Het unieke van de machine zit in de vijzel en de lengte van de zeef. De machine heeft een vijzel met een zeer grote asdiameter. Daardoor bevindt zich binnen in de machine maar een kleine laagje drijfmest dat zich vlak langs de zeef begeeft. De capaciteit en het drogestofpercentage zijn daardoor verhoogd zonder dat er een grote energetische inspanning hoeft te worden verricht. Keydollar wil zich met deze machine vooral gaan richten op de grotere melkveebedrijven in binnen- en buitenland waar een grotere hoeveelheid boxstrooisel nodig is welke op een eenvoudige en rendabele manier geproduceerd moet worden. Als gevolg van de robuuste bouw van de machine is volgens Keydollar weinig onderhoud nodig. Met een prijs van 32.771 euro is de machine niet de goedkoopste op de markt, maar door de eigenschappen wel interessant voor de grotere melkveebedrijven.

Gerelateerde artikelen