Favoriet

Voertechniek

Nieuwe melktaxi 3.0 van Holm en Laue

Holm & Laue heeft haar melktaxi geüpgrade naar een 3.0 versie. Twee modellen met een inhoud van 150 en 250 liter, maken het voeren van kalveren volgens de fabrikant eenvoudiger.

Melktaxe3.002De melktaxi 3.0 heeft ten opzichte van de voorgangers een groter display en een groter tankvolume. Via het display kunnen negen keuzes qua melkhoeveelheid voorgeprogrammeerd worden.

Pasteuriseren wordt populairder

Volgens Holm & Laue wordt het pasteuriseren van de melk voor kalveren steeds populairder. Daarom kan de nieuwe melktaxi een standaard pasteurisering van 64 graden gedurende 35 minuten bieden. Daarnaast is er de mogelijkheid de melk gedurende 60 minuten te behandelen met een temperatuur van zestig graden. De behandeling doodt schadelijke bacteriën in verse melk, maar zou de voedingsstoffen intact laten.

Omdat  de aftap op het laagste punt zit, heeft de melktaxi volgens de fabrikant geen moeilijk te reinigen hoeken en loopt het volledig leeg. Het automatische spoelprogramma zou voor een optimale hygiene zorgen en lijkt volgens Holm & Laue het beste voor de kalvergezondheid. Naast de nieuwigheden hebben de nieuwe modellen dezelfde eigenschappen als de voorganger: verwarmen, reinigen, doceren en vier traploze elektriscg aangedreven wielen.

Gerelateerde artikelen