Favoriet

Trekkers

New Holland populairst bij Vlaamse veehouders

Bijna 23 procent van de Vlaamse melkveehouders heeft een New Holland trekker als belangrijkste merk op het bedrijf. John Deere volgt op een tweede plek. Bijna 10 procent van deze melkveehouders wil investeren in een nieuwe, dan wel tweedehands trekker of een verreiker.

Dit blijkt uit de RundveeScanner Vlaanderen die agrimarketing- en marktonderzoeksbureau AgriDirect in de periode juli tot en met augustus 2013 heeft uitgevoerd. Tijdens deze telefonische inventarisatie werden ongeveer 3.300 Vlaamse melkveehouders met minimaal dertig koeien ondervraagd over hun bedrijfsactiviteiten en investering- en toekomstplannen.

John Deere op plek twee

Van alle trekkermerken is onder de melkveehouders uit ons buurland de New Holland-trekker het meest populair. Dit merk staat met 22,9 procent aan kop. 14,5 procent heeft een John Deere als eerste trekkermerk op het bedrijf. Deutz, Fendt, Case IH en Massey Ferguson volgen op een derde tot en met zesde plek.

9,9 procent van de Vlaamse melkveehouders gaf aan plannen te hebben om te investeren in een trekker of verreiker. 3,5 procent wil een nieuwe trekker kopen, 3,1 procent wil investeren in een tweedehands trekker en de 3,3 procent die nog over blijven heeft plannen om een verreiker aan te schaffen.

Trekkers_Belgie

Gerelateerde artikelen