Favoriet

Mesttechniek

Schouten presenteert nieuwe zodebemester

Schouten Machines presenteert de nieuwe Spider zodebemester met een werkbreedte van 6,8 meter.

Daarnaast brengt het bedrijf de nieuwe Quickfeed MDW190 mengdoseerwagen op de markt.

De nieuwe bemester heeft een laag eigengewicht en volgens Schouten lage onderhoudskosten. De zogenoemde Spider SP6834 heeft een torsieveer-ophanging in de elementen en een parallelgeleiding op de mestuitloop waardoor de afleggen van de mest egaal verloopt.

De snijschijven hebben een diameter van 350 mm en zijn gemaakt van kunststof. Elke schijf is voorzien van dubbele nastelbare lagers. De verdelers met slangen (diameter 51 mm) zorgen volgens Schouten voor een exacte verdeling van de mest over de gehele breedte. De Spider SP6834 is standaard op alle uitlopen voorzien van een pneumatische afsluiter.

Quickfeed MDW190

De nieuwe mengdoseerwagen Quickfeed MDW190  is ontwikkeld om een betere mengkwaliteit te behalen bij een traditionele voerdoseerwagen. De wagen heeft een inhoud van 19m³ en een nieuw lossysteem.  De wagen heeft een zelfdragend chassis waaronder enkel- of tandemas gemonteerd kan worden. Op het zelfdragende chassis is een kunststof bodem gemonteerd. Ook is er een nieuwe bodemketting ontwikkeld met een treksterkte van totaal 30 ton.

Gerelateerde artikelen