Favoriet

Voertechniek

Eurotier: Nieuwe Urban-kalverdrinkautomaat

Urban presenteert op Eurotier in november in Hannover, een nieuwe kalverdrinkautomaat. Met de nieuwe automaat zijn niet alleen dieren in groepen te voeren, maar ook individueel gehuisveste kalveren in iglo’s of eenlingboxen.

20140917_Urban_3In het nieuwe systeem dat Urban ‘Lifestart’ noemt, staat de automaat an sich telkens separaat van de drinkpunten. Een drinkpunt is vervolgens een vrij kale module die of twee groepen voorziet of twee iglo’s of eenlingboxen. De module is zo gemaakt dat die in de meeste iglo’s en eenlingboxen zal passen.

Touch screen

De nieuwe Urban-drinkautomaat is tevens voorzien van bediening via een touch screen. Via een app is de automaat ook vanaf smartphone of tablet te bedienen. De gebruiker kan ook via sms statusberichten en attenties ontvangen.

De automaat kan maximaal 32 modules voeden. Bij dieren in groepshokken kan uiteraard nog gewoon individueel gevoerd worden. Bij iedere module is via een scherm op te vragen of de volledige portie is opgenomen. Urban komt ook met een nieuwe halsband waarbij de kalveren het nummer als een soort bordje op hun hals dragen.

20140917_Urban_2

20140917_Urban_3

20140917_Urban_1