Favoriet

Verzorging

EuroTier: Rosensteiner Red 5-bekapbox

Rosensteiner is een Duitse fabrikant van onder meer klauwbekapboxen. Het bedrijf is bekend van de Rostensteiner Red Q-klauwbekapbox die de koe volledig kantelt. Er is ook de Red 5 die meer op een reguliere bekapbox lijkt.

Red5 links vorne geschlossenOp Eurotier introduceert Rosensteiner de Red 5 die de Top 5 opvolgt. Belangrijkste verandering is de voorzijde die over de volledige hoogte volledig openklapt om het rund los te laten. Door volledig van elkaar bewegen van beide zijconstructies ontstaat de grote uitloopopening.

Elektrisch

Alle functies van de Rosensteiner-bekapbox worden elektrisch bedient. Het voorbeen van het rund is te liften tot 70 centimeter, het achterbeen tot 110 centimeter. Heffen van het achterbeen gaat in twee fasen, waarbij de tweede handkracht vraagt. Echter, volgens Rosensteiner is het beroep op handkracht nooit zwaarder als 10 kg.

Rosensteiner kiest ervoor om het achterbeen deels handmatig te liften, omdat zo makkelijker de ideale werkhoogte zo preciezer bereikt wordt en omdat het voor het dier comfortabeler zou zijn. De bekapper voelt eventueel verzet van het dier immers beter aan.

Red5 links vorne geschlossen Red5 links vorne offen 1

Gerelateerde artikelen