Favoriet

Voertechniek

Voorbeschouwing Eurotier: Wasserbauer Shaky

Wasserbauer komt met een eigen schudbox: de Wasserbauer Shaky. De box bestaat uit drie zeven en een opvangbak voor de fijnste bestanddeeltjes in het rantsoen.

Wasserbauer komt met een eigen schudbox: de Wasserbauer Shaky. De box bestaat uit drie zeven en een opvangbak voor de fijnste bestanddeeltjes in het rantsoen.

Wasserbauer is een Oostenrijkse fabrikant van automatische voerschuiven maar ook van een voerrobot. Om de kwaliteit van het rantsoen regelmatig te controleren ontwikkelde het de Shaky-schudbox.

Wasserbouwer sloeg de landbouwvakschool in Vöcklabruck in de hand om de shudbox te ontwikkelen, maar vooral om de parameters te ontwikkelen die van belang zijn om met een schudbox de voerkwaliteit te beoordelen.

Volgens de Oostenrijkers moet 10 procent van de massa van het gemengde rantsoen bestaan uit deeltje die 2 centimeter of langer zijn. Celwanden die nodig zijn om de pensmicroben te laten functioneren, zouden niet kleiner zijn dan 4 millimeter. Na iedere rantsoenbeoordeling die met de Shaky wordt gedaan, zijn het aantal messen in de mengkuip en de duur van het mengen aan te passen.

Zonna

In Nederland wordt Wasserbauer geïmporteerd door het bedrijf Zonna in het Drentse Beilen.

20140922_Wasserbauer_Shaky_4_0_klein_05 20140922_Wasserbauer_shaky_7695_klein_05

Gerelateerde artikelen